L'ESTARTIT: ROCA MAURA


 ACCÉS

VIES LLARGUES

Aproximació: Tot entrant a l'Estartit per la carretera de Torroella girarem a l'esquerra uns 200m del cementiri, tot pujant per les fortes pendents del carrer Mediterrània cap a la urbanització Torre Morata. Tombarem al segon a la dreta i aparcarerm al principi del carrer Atlàntic. D'aquí al peu de via hi ha 5 minuts i és fàcil de trobar.

Via DIRECTA GRESCA
(M.Rovira, M.Mateo i L.Julià, 1992)
Dificultat: V+/A2
Desnivell: 110m
Temps: ?
Orientació: Sud
Material: 10 pitons varis. Un joc d'empotradors, excèntrics grans, friends, bagues per ponts de roca. Cordes de 50 m. Estreps, casc i de 12 a 15 bagues exprés.
Observacions: Equipada només amb spits a les reunions 1 i 2, i dos més per tirada. És un bon lloc per escalar, mentres deixes la família a la platja. Cal tenir molta cura al pitonar sobre una llastra molt sospitosa (perillosa) al segon llarg. Té un pot de registre a la segona R. Segurament la via es podria fer tota en lliure. La via busca un pujador evident que va a buscar un clar diedre. Al s primers metres trobarem uns pitons daltre via, que marxa en seguida cap a lesquerra per zona molt més fàcil i herbosa. Nosaltres atacarem el diedre, amb un calcari gris i compacte, farem una sortida a la dreta per placa, protegits per un spit i entrem a la reunió sota un sostret. El segon llarc, segurament és el més laboriós, tot superant el sostret on i trobarem un spit, farem un tros en lliure fins a trobar una zona vertical, on tindrem que pitonar i fer alguna sortida precària en lliure, però sense problemes fins a la reunió que la trobarem en un clar relleix, sota dun impressionant diedre. El següent llarg el fem per unes fissures que menen al gran diedre que a dalt de tot ens obliga a sortir fent un passos en artificial, ja veurem uns sostres molt sicodelics que seran lultima dificultat seria de la via. En aquest llarg cal tenir molta cura amb el roce de les cordes i tenir en compta que segurament des del cim no sentirem al company de la reunió.
Ràppel/Descens: Seguiren cap a l'esquerra (oest) tot seguint unes fletxes verdes que van fins a Torroella. Nosaltres les seguiren fins a trobar un camí carreter, des d'aquí unes fites marquen el corriol que baixa de la paret tot caminant. 15 minuts.
Última informació: informació proporcionada per Miki Buril

VIES D'ESPORTIVA

 

 

Rocamaura

Nom de la via
Graduació
1
 
V+
2
Escalfadora
6a
3
 
6a
4
Ratamahatta
7b
5
La del Pare
7a
6
El chun i la mare que el va parir
6a+
7
Carme
6a
8
 
V+
9
 
6c
10
 
V
11
Scadel
6c/+
12
Ànsia vertical
6c/+
13
Natàlia
7a+
14
   
15
 
6a+/b
16
 
V
17
 
V +
18
 
6a/6a+ ?
19
 
6b/6b+ ?
20
 
6b+ ?
21
 
?
22
 
?

Rocamaura

Nom de la via
Graduació
1
Somnis Immortals
7b+
2
 
6a
3
Mandràgora
6a (clean equipat)
4
 
6a