BOÍ: AGULLES DE COMALESTORRES4a AGULLA DE COMALESTORRES


Aproximació: Atravessar la presa de Cavallers per sobre, al final prenem un camí que surt a mà dreta. Al cap duns metres trobem un cartell de fusta que ens indica Comalestorres cap a lesquerra. Girem a lesquerra i continuem pel camí durant una bona estona fins arribar a una tartera. El camí està marcat amb estaques de fusta i fites de pedres. Un cop a la tartera hem datravessar-la fins arribar al peu de paret. Per localitzar el peu de via hem de buscar una fisura que arrenca del terra i que està protegida am alguns parabolts. Calcular una hora daproximació.


Vía Blues
(C. Gascó, D. Brascó i L. Alfonso; 6/1992)
Dificultat: 6a
Recorregut: 235 m
Temps: 4 hores ( cordada de tres ).
Orientació: Est.
Material: Cintes exprés, joc de tascons i friends.
Observacions: Roca de molt bona qualitat. En els llargs hi ha alguna assegurança, però ens haurem de buscar força la vida amb lautoprotecció.
Descens: Fem un ràpel de 50 metres per la cara nord-est des don acaba la via fins a unes vires. Després haurem de fer una petita desgrimpada fins a una tartera i amb pocs minuts tornarem a ser al peu de via.
Última informació: 5/7/2003

Aproximació: Atravessar la presa de Cavallers per sobre, al final prenem un camí que surt a mà dreta. Al cap duns metres trobem un cartell de fusta que ens indica Comalestorres cap a lesquerra. Girem a lesquerra i continuem pel camí durant una bona estona fins arribar a una tartera. El camí està marcat amb estaques de fusta i fites de pedres. Un cop a la tartera hem datravessar-la fins arribar al peu de paret. Calcular una hora daproximació. La via comença en una fisura que desapareix en una placa a pocs metres del terra (parabolts visibles).


Vía El Pistacho Asesino
(C. López, D. Brascó i L. Alfonso; 7/1992)
Dificultat: 6a
Recorregut: 235 m
Temps: 3 hores ( cordada de tres ).
Orientació: Est.
Material: Cintes exprés, joc de tascons i friends.
Observacions: Roca de molt bona qualitat. El primer llarg és majoritariament en placa, la resta són fisures.
Descens: Fem un ràpel de 50 metres per la cara nord-est des don acaba la via fins a unes vires. Després haurem de fer una petita desgrimpada fins a una tartera i amb pocs minuts tornarem a ser al peu de via.
Última informació: 16/8/2003


2a AGULLA DE COMALESTORRES


Aproximació: Atravessar la presa de Cavallers per sobre, al final prenem un camí que surt a mà dreta. Al cap duns metres trobem un cartell de fusta que ens indica Comalestorres cap a lesquerra. Girem a lesquerra i continuem pel camí durant una bona estona fins arribar a una tartera. El camí està marcat amb estaques de fusta i fites de pedres. Un cop a la tartera hem de pujar recta amunt fins arribar a peu de paret. La via comença a l'esquerra d'una canal, just seguint l'esperó.


Vía Cómplices
(J. Serra, J. Rigol i L. Alfonso; 1995)
Dificultat: 6a
Recorregut: 160 m
Temps: 2 hores 30 minuts
Orientació: Est
Material: Cintes exprés, joc de tascons i friends.
Observacions: La via sempre segueix el fil de l'esperó. Està semiequipada amb espits i parabolts.
Descens: 3 ràpels per la mateixa via, tot i que a vegades baixar seguint el fil de l'esperó es fa una mica complicat
Última informació: 08/2004


AGULLA JORDI PUJOL


Aproximació: Atravessar la presa de Cavallers per sobre, al final prenem un camí que surt a mà dreta. Al cap duns metres trobem un cartell de fusta que ens indica Comalestorres cap a lesquerra. Girem a lesquerra i continuem pel camí durant una bona estona fins arribar a una tartera. Pugem amb tendència a l'esquerra borejant la tartera i superant un gran bloc de pedra tot buscant la canal que hi ha entre l'agulla i les Agulles de Comalestorres. Baixar a la canal i pujar uns metres per aquesta fins a buscar la cornisa que fàcilment porta fins a la primera reunió.


Vía Esperó dels Cremasants
(S.García i L. Alfonso; 7/1992)
Dificultat: V
Recorregut: 220 m
Temps: 3 hores
Orientació: Est.
Material: Cintes exprés, joc de friends i bagues
Observacions: La via està totalment desequipada, excepte un pitó a l'inici del segon llarg i les reunions que estan amb spits. La tónica de la via és de superar grans blocs de granit i plaques fisurades. També es pot entrar pel diedre de la via Enllà i amón, V+.
Descens: Fem un ràpel de 5 metres per la cara oposada i es baixa desgrimpant fins al collet. Des d'allà es baixa de nou amb un rápel de 25m equipat amb dues argolles. Baixar per la canal fins al peu de via.
Última informació: 04/07/2004


PUNTA FERRUSSOLA


Aproximació: Atravessar la presa de Cavallers per sobre, al final prenem un camí que surt a mà dreta. Al cap duns metres trobem un cartell de fusta que ens indica Comalestorres cap a lesquerra. Girem a lesquerra i continuem pel camí durant una bona estona fins arribar a una tartera. No entrem a la tartera, sinó que anem totalment cap a l'esquerra cap a uns pendents d'herba per evitar el gran bloc de pedra i passar-lo molt més ensota. Cal anar fins a la canal i llavors pujar amb tendència a l'esquerra per anar a buscar les plaques de la base de l'agulla. Es veu un parabolt al costat d'una gran fisura, la nostra via va per l'esquerra d'aquesta.


Vía Barriere-Alfonso
(S.García i L. Alfonso)
Dificultat: V
Recorregut: 200 m
Temps: 2 hores
Orientació: Est.
Material: Cintes exprés, joc de friends i bagues
Observacions: Trobem un spit al primer llargi dos en el segon. Totes les reunions es fan en arbres i la del cim cal muntar-la amb friends (camalot 3, aliens 1 i 2). Els dos primers llargs són plaques fisurades i algun pas d'adherència. El tercer i quart llarg són de traspàs. I les dificultats es concentren en el darrer llarg, primer per un mur molt vertical, llavors per una placa llisa i amb molta molsa i després per dos fisures verticals, tot plegat uns 50m desequipats. Si es fa el darrer llarg no és una via per la iniciació!!!
Descens: Desgrimpada pel costat contrari per on s'ha pujat i 2 opcions. Caminar fins al coll de l'Agulla Jordi Pujol i utilizar el mateix descens que el d'aquesta agulla. O baixar per la canal adossada a l'agulla que hem pujat, es troba un ràpel des d'un arbre a la mateixa alçada que la penúltima reunió però en el costat contrari de la canal (25m). Des de la gran feixa herbosa creuar cap a l'esquerra i anar a buscar la canal adossada a l'Agulla Jordi Pujol. Trobem una sola argolla per fer un ràpel de 20m que ens deixa a la canal.
Última informació: 04/07/2004