Notícies
escriu un correu electrònic altres webs d'escalada i muntanya bibliografia recomanada index per quantificar les pringades per treure el mono els dies de pluja frases per pensar ressenyes d'escalada en gel i corredors ressenyes d'escalada esportiva inici ressenyes d'escalada clàssica i terreny d'aventura on escalar? la nostra previsió les nostres fotos

 

En aquest apartat anirem posant les notícies relacionades amb els reequipaments, els desequipaments i altres novetats sobre l'estat de les vies d'escalada. Si sabeu d'alguna novetat important envieu un . Merci!

Data
Paret
Via
Comentari
2012-08-03 Montserrat Refugi de Santa Cecília El refugi de Santa Cecília està tancat fins a nou avís. Si sabeu que han tornat a obrir aviseu si us plau.
2012-06-17 Montserrat Novetats regulació Montserrrat No es permet l’escalada ni qualsevol tipus d’activitat fins el 31 d’agost en tota l'àrea de la Cova de l’Arcada- Pas del Príncep, des de La Proa ( via Torras-Nubiola i la via Trip Mental de la Tonsura, ambdues incloses), i en general totes les vies situades des de la Balma del Cabrit fins a l’enllaç del Torrent de les Grutes tot passant per la Cova de l’Arcada i l’àrea del Serrat del Cabrit ( veure mapa adjunt).
2012-05-08 Montserrat Novetats regulació Informació enviada pel Patronat: Des de El Parc Natural de la Muntanya de Montserrat continuem realitzant els treballs de camp d’observació de les àrees regulades per nidificació, fruit d’aquestes tasques sobre el terreny podem informar-vos que s’aixeca la regulació temporal que afectava fins el 31 de maig a: Sector C8 – Monestir de Sant Benet/ Colònia Puig Així doncs es pot tornar a escalar sense restriccions en tot aquest sector Tornem a agrair a tot el col·lectiu el respecte per les regulacions que encara estan vigents, per a qualsevol dubte dirigiu-vos a nosaltres.
2012-04-25 Montserrat Novetats regulació Montserrrat Aquest any hi ha canvis a la regulació de l'escalada a Montserrat. No es pot escalar a l'àrea delimitada per: Balma del Cabrit- Cova de l'Arcada- Torrent de les Grutes i Serrat del Cabrit. I tampoc es pot escalar a les vies del Pollegó Est que no estaven afectades inicialment per la regulació (Terra de Nòmades, Cosmos Factory, etc.)Però es pot escalar a la zona dels Plecs del Llibre-Montgrós, Mullapans, Santa Cova... Aquí ho trobareu amb detall: http://www20.gencat.cat/portal/site/patronatmontserrat
2012-02-21 Coll de Nargó Bar Tahussà Ens han fet saber que el Bar Tahussà ja està obert. Merci!
2012-01-22 Coll de Nargó Bar Tahussà El bar Tahussà de Coll de Nargó està tancat per reformes. Si aneu a escalar a la zona porteu les ressenyes de casa! Si algú s'adona que han reobert el bar que avisi. Merci!
2011-01-17 Montserrat (Agulles) Jimmy Jazz Joan Giraut (Ninu) ha reequipat la via Jimmy Jazz al Pedestal del Martell amb el consentiment d'en Luichy en data 08/01/11. El reequipament s'ha realitzat amb parabolts de 10 mm i amb reunions rapelables. Destaca que és una via molt recomenable.
2010-04-21 Montserrat Serrat del Moro Per a la conservació de les aus rapinyaires amenaçades, i després de constatar l’inici de la seva reproducció en la zona de la Paret de l'Aeri - Sant Jeroni, temporalment no es permet l’escalada ni qualsevol altre tipus d'activitat entre les vies Casas - Chani i Esperó nordoest, ambdues incloses. L’escalada en aquesta zona quedarà lliure a partir del 15 de juny de 2010. Es farà un seguiment acurat de la nidificació i en el cas que es pugui tornar a escalar abans de la data esmentada s’informarà degudament. Per a qualsevol dubte o per a més informació podeu trucar a les oficines del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat: 93.835.06.44 Agraïm la col·laboració de tot el col·lectiu implicat en aquesta regulació que ens beneficia a tots.
2009-12-30 Montsec Mont-roig St.Llorenç Camarasa Des del 30 de novembre de 2009 i amb la resolució del Director dels Serveis Territorials (SS.TT) del Departament de Medi Ambient i Habitatge (DMAH) de Lleida del document Regulació de l'escalada en espais protegits de la demarcació de Lleida, ha entrat en vigor la regulació de l'escalada a la Serra del Mont-roig, St. Llorenç de Montgai i Camarasa, a més d'algunes petites zones veïnes.
2009-05-11 Montserrat Can Jorba dreta El Patronat de la Muntanya de Montserrat a través de la Comissió Tècnica per a la regulació de l'escalada comunica que: Després de constatar l'inici de reproducció de rapinyaires al Serrat del Tudons en la zona de Can Jorba, temporalment es regula l'escalada en el sector Soga de Satán afectant a les vies E.D.E.R , Mireia, Martina, Oriol i McEnroe. L'escalada en aquesta zona quedarà lliure a partir del 31 de juliol.
2009-05-05 Montserrat Regió de Frares El Patronat de la Muntanya de Montserrat a través de la Comissió Tècnica per a la regulació de l'escalada comunica que: La zona C3 Frares- Cova Roja amb restricció temporal fins el 31 de maig, queda parcialment oberta i sense restricció a totes les vies a l'oest de Coll de Port ( Regió de Frares)."
2009-03-19 Montserrat Paret de l'Aeri El Patronat de la Muntanya de Montserrat a través de la Comissió Tècnica per a la regulació de l'escalada comunica que: Per inici de nidificació de rapinyaires amenaçats i protegits en la Paret de l'Aeri-Sant Jeroni,no es pot escalar ni realitzar cap altre tipus d'activitat entre les vies Mirall Impenetrable i la David Aparicio, ambdues incloses. Aquesta regulació temporal tindrà efecte fins el 31 de maig.
2009-03-13 Montserrat Accés al Monestir A partir del divendres 13 de març es tornaran a obrir els accessos al monestir, tant en vehicle com en cremallera. Sembla que fins el dia 27 de març l'accés amb vehicles estarà regulat per semàfors.
2009-02-19 Montserrat Regulació de l'escalada El Patronat de la Muntanya de Montserrat informa: S'ha iniciat el periode de regulació de l'escalada en les zones per a aus de nidificació mitjana des del 15 de febrer fins al 31 de maig. Aquestes zones estan marcades en el plànol de la regulació en color blau "Zones C ". Informarem properament de les vies d'escalada que puguin quedar desafectades per qualsevol modificació dels límits durant aquest periode. Demanem a tot el col·lectiu implicat el respecte per aquesta regulació, així com pels elements informatius i plafons que puguin ser instal·lats.
2008-12-29 Montserrat Accés al Monestir L'accés al Monestir (tant per carretera com per cremallera) ha quedat tallat per un despreniment a l'alçada dels Degotalls. Segurament fins d'aquí a unes setmanes no es podrà tornar a passar.
2008-12-28 Montserrat Carretera de la cara nord La carretera de Can Massana al Monestir ja està oberta al trànsit.
2008-11-10 Montserrat carretera de la cara nord La carretera de Can Massana al Monestir estarà tancada fins a finals de novembre degut a uns desprendiments. La carretera de Monistrol al Monestir també ho estarà de forma puntual, sobretot entre setmana.
2008-08-08 Regulació de l'escalada Montserrat S'ha REGULAT l'escalada a Montserrat. En alguns sectors s'ha PROHIBIT l'escalada durant tot l'any, i en d'altres es REGULA durant una època determinada que varia en funció de cada zona.
Podeu trobar la notícia:
FEEC
Més informació aquí:
Acord sobre l'escalada a Montserrat
I en aquest enllaç trobareu el llistat de vies afectades:
Patronat
2008-07-17 Regulació de l’escalada Alta Garrotxa S'ha RESTRINGIT l'escalada del 14 de Gener al 16 d'Agost als sectors: El Diable, el Galliner, Atlantis iCastell s'Espasa, a Sadernes. Bellavista.

S'ha PROHIBIT l'escalada als sectors: Intramón, Les Marrades i Cingles de Gitarriu, a Sadernes. El Castellot, a Beuda. Rocapastora, El Cingle Petit i Maniscle, al Mont.

Hi haurà multes de 100eur.

Més informacions: FEEC
PGB
Piju
Vilaweb
Consorci Alta Garrotxa
2008-07-09 L'Elefant (Montserrat) Boy-Roca La via ha estat reequipada mantenint el número d’assegurances i la seva ubicació, substituint burils, reblons i spits per parabolts 10mm. S'han seguit les directrius de la Comissió i l’opinió majoritària del col.lectiu d’escaladors. S'ha retirat tot el material obsolet i/o trencat que es podia extraure sense fer malbé la roca, s'han tapat els orificis deixats pels reblons i spits. Tant sols s'ha deixat la “ferralla” que era molt difícil de treure sense deixar senyals a la roca. No s'han afegit cap assegurança més. Les reunions són sobre dos parabolts amb anella. Més informació: http://pescadordestels.blogspot.com/2008/07/restauraci-via-boy-roca-lelefant.html
2008-06-26 Dent D'Orlú Cara Sud-Est Hi ha hagut uns desprendiments que afecten la cara sud-est. Hi ha uns cartells que desaconsellen escalar en aquesta cara. Els escaladors locals estan netejant de blocs inestables la zona. Les vies més efectades son la Rose i la Conflit de Génération. Més informació actualitzada: http://forum.lixium.fr/v-1852126261.htm
2008-06-11 Regulacions de l'escalada a Montserrat Des del 30 de maig de 2008 ja es pot tornar a escalar als sectors que enguany s'han regulat temporalment: Paret de Diables, Serrat dels Pollegons, Coma dels Naps de Baix i Cap del Gat o Tossal de Mullapans
2008-05-27 Parets d'Àger Inversió tèrmica A finals del mes d'abril 08 s'ha reequipat la via Inversió Tèrmica a les Parets d' Ager utilitzant parabolts de 10mm cedits per la feec. Els reequipadors han estat Marcos Diaz"Markitos" i Isi Juvé (Uec Gracia). Cal portar cintes, friends petits i camalot 2 per R-6. Posible rapelar.
2008-04-07 Regulacions d'escalada a Montserrat La direcció del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat proposa la regulació temporal de l'escalada en alguns sectors per nidificació d'aus. Podeu trobar més info en aquest enllaç: web de la FEEC
2008-02-13 Montrebei, Paret d'Aragó Santiago Domingo Ens han informat (11/02/2008) que falten alguns pitons dels que marcava la ressenya de la web i que la darrera reunió s'ha de muntar (hem actualitzat la ressenya amb aquesta info).
2008-02-05 Montserrat Refugi d'Agulles El dia 9 de febrer 2008 a les12 del migdia els habituals montserratins han convocat una manifestació en protesta contra le saturació de vies i utilització de la resina SICADUR, amb l'intenció de protegir el patrimoni de vies ja existens. I alhora les formes geomorfològiques naturals de la muntanya, donades les serioses agresions que darrerament han sofert la zona d'Agulles i el Vermell del Xincarró. RESUM DELS ACTES: -Lectura de manifestos individuals, -Pancartes -Espectacle reivindicatiu -Xerrades Aquest acta no respon a cap mena d'organisme o entitat. Xavier Garcia, en nom de tots els convocats.
2008-01-28 Montserrat Camí del Xas Aquesta via ha estat totalment desequipada, fins i tot les reunions.
2007-12-27 Alòs de Balaguer Olga Frontera Els oberturistes han reequipat la via, afegint 1 parabolt a les reunions i substituïnt alguna de les assegurances de progressió per parabolts.
2007-11-09 Cap del Ras Tope Clasic Els dies 1 i 3 de novembre l'Isidre Juvé i en Marcos Diaz van reequipar la via TOPE CLASIC de les parets d'Ager. Van substituir burins per parabolts d'inox cedits per la FEEC. Per repetirla caldrà portar 14 cintes + un joc de microfriends i un camalot nº 3 per la xemeneia de l'ultim llarg.
2007-04-25 Roca Alta (Vilanova de Meià) Díedre Farreny Han desequipat la majoria de les reunions (estaven en parabolts) i algun parabolt de les tirades, tan sols queda muntada la primera reunió. La via es pot fer amb un joc complet de friends fins al Camalot 3, amb Aliens no calen pitons.
2007-04-19 Les Pales (Escales) vàries Per escalar a aquesta zona cal autorització ja que hi ha una planta endèmica protegida ("Borderea chouardii"). Informació extreta d'onaclimb.com. Més informació a http://portal.aragob.es.
2007-04-03 Sant Llorenç de Montgai Castell de Gelis i Monteró Prohibició de l'escalada per protecció d'espècies amenaçades entre l'1 d'abril i el 10 de juliol de 2007 a la zona del Montero-Castell de Gelís, a Sant Llorenç de Montgai (terme municipal de Camarasa)
2007-03-16 Bastó del Frare (Montserrat) Esperó Ribas Ens han informat que hi ha niu, probablement d'ocells rapinyaires, amb polls a la via. Millor si esperem al final del període de nidificació per anar a fer la via.
2007-02-02 Pala Alta (Montroig) Miqueluchi Ha estat arreglada i ara té totes les reunions equipades, i la resta amb alguna peça pero cal dur els tascons i friends
2006-12-27 Roca Alta (Vilanova de Meià) Mantecas S'ha reequipat aquesta via. Cam portar joc de tascons i friends petits i mitjans.
2006-12-27 Miranda de les Bohigues (Monts Mompart S'ha arregat la via Mompart a la Miranda de les Bohigues. Portar 12 exrpés i un estrep pot ser útil. 5/5+ - 6a o 5/A1 - 6b o 5+/A1.
2006-11-16 Vilanova de Meià Sol Rogent La via ha estat reequipada amb parabolts de 10mm. tot respectant als aperturistes i l'unic que s'ha fet ha estat retirar els vells burins (alguns petats) pels parabolts de 10mm, per a retornar-li la seguretat d'escalada en què un dia es va obrir. Els reequipadors han estat Nuria Sutil, Marcos diaz (Centre Excursionista de Balaguer) i Isidre Juvé (UEC Gracia - SAME).
2006-10-20 Cavall Bernat (Montserrat) Desiree S'ha reequipat la via amb parabolts. Reunions rapelables amb un màxim de 40 metres. Material necessari: 15 cintes exprés i 1 cordino per un merlet. Més informació: www.feec.org/forum/
2006-10-11 Cara Sud del Pollegó Inferior Anglada-Guillamón Algú ha tret les plaquetes de 6 o 7 parabolts de diferents tirades. Cal portar un joc de tascons i un de friends per assegurar els passos on han tret la plaqueta i pels trams on els parabolts allunyen.
2006-10-11 La Cadireta Anglada-Guillamón L'assegurança que s'havia trencat ja s'ha reperat.
2006-09-19 Bisbe (Montserrat) GAM Reequipada amb parabolts en 6 hores de feina per Porta, Ponce i Toni Mora. 65 ancoratges + reunions (material de la FEEC). La dificultat obligada és V+/A1. Algun bicoin i friends 1,2 i 3 útils. Es pot rapelar amb corda simple de 60 metres.
2006-09-05 La Cadireta Anglada- Guillamón S’ha trencat un spit de la primera tirada. Está a meitat de la tirada, a l’alçada d’un petit sostre que es deixa a la dreta. Tal i com ha quedat no hi ha espai per possar-hi ni un cordino. Es va partir la xapa pel forat on passa la rosca(cap d’allen). Es pot arribar a solventar en lliure.
2006-07-12 Cara Sud del Pollegó Inferior Xemeneia Pany-Hauss Han arrencat algunes xapes dels parabolts de les reunions. Sembla que no és necessari portar pitons per a muntarles, amb els friends i els tascons ja és suficient.
2006-05-02 Roca Regina Promio- Moreno S'ha reequipat la via, substituïnt els burils vells per parabolts nous.
2005-09-01 Cara Sud del Pollegó Inferior Anglada Guillamón S'ha reequipat la via amb parabolts. S'han afegit més assegurances de les que hi havia originalment, i s'ha canviat el traçat dels quatre primers llargs, ara es puja pel les plaques de l'esquerra. En aquest nou format només calen cintes exprés, estreps i algun friend petit i mitjà.