MONTSERRAT PARETS: CARA NW D'AGULLESLA CADIRETA


Vía Anglada-Guillemón
(J.M.Anglada i F.Guillemón; 1960)
Dificultat: IV+/A3e
Aproximació: Des de Can Massana dirigir-se a la Foradada. El camí passa just per sota el peu de via. Evident.
Recorregut: 180m
Temps: 3 hores 30 min
Orientació: Nord
Material: 1 xapa recuperable, bagues, cintes exprés, estreps
Observacions: La via es troba reequipada.
Ràpel/Descens: Per la canal entre la Cadireta i la Foradada, en 2 ràpels.
Última informació: 08/2002

Vía 9a Simfonia
(Santi Puig Guerra, 28-10-05)
Dificultat: MD, 6a/Ae (V+ obligat)
Aproximació: Des de Can Massana dirigir-se a la Foradada. Peu de via just a l'esquerra del ràpel.
Recorregut: 180m
Temps: 1 hora 30 min
Orientació: Oest
Material: equipada amb espits. Un fissurer petit per la fissura comuna amb la Xacó-Barés.1 plaqueta recuperable i estreps.
Observacions: Han robat la xapa del primer seguro.
Ràpel/Descens: Per la canal entre la Cadireta i la Foradada, en 2 ràpels.
Última informació: 28/10/2005


CARA NORD D'AGULLES


Vía La que no estava oberta
(E. Poblet, D. Palmada, E. Solé i M. Martín; 11/1993)
Dificultat: 6a+ (V+/A0)
Aproximació: Des de Can Maçana seguim el GR fins arribar al Coll de Guirló on hi ha una cruïlla. A la dreta surt un camí amb marques grogues i a lesquerra continua el GR. Nosaltres hem de seguir el GR uns minuts fins a localitzar una camí que surt a la nostra dreta i puja cap a la paret ( més o menys arrenca sota la vertical del Cap de lArc ). Seguim aquest camí fins arribar a la paret, després hem danar cal a lesquerra fins arribar a la via. Per localitzar el peu de via hem de buscar una fisura amb pitons amb filferros de color verd. També és possible accedir al peu de la paret nord d'Agulles pujant per una esllavissada que hi ha a l'extrem esquerra de la paret, bastant aprop de la Cadireta (fites a l'inici).
Recorregut: 170 metres.
Temps: 3 hores i mitja ( cordada de tres ).
Orientació: Nord
Material: Cintes exprés, una xapa recuperable, un parell de friends i alguna baga.
Observacions: Atenció a la roca, en alguns trams no és de massa bona qualitat. A la quarta reunió hi ha un llibre de firmes.
Descens: A lagulla que queda a la nostra dreta a la sortida de la via hi ha una instal·lació de ràpel, està situada a laresta sud. Amb un sol ràpel arribem al terra. Daquí hem de seguir el camí cap al Coll dAgulles (marques vermelles). Del Coll baixem per la cara nord a buscar el GR que torna a Can Massana passant per sota de la Cadireta.
Última informació: 31/5/2003


Vía CADE a l'Agulla 75
(J. Badía, E. Ruíz i J.E. Paúl; 1976)
Dificultat: 6b (V+/A1)
Aproximació: Des de Can Maçana seguim el GR fins arribar al Coll de Guirló on hi ha una cruïlla. A la dreta surt un camí amb marques grogues i a lesquerra continua el GR. Nosaltres hem de seguir el GR uns minuts fins a localitzar una camí que surt a la nostra dreta i puja cap a la paret ( més o menys arrenca sota la vertical del Cap de lArc ). Seguim aquest camí fins arribar a la paret, després hem danar cal a lesquerra fins arribar a la via. La via comença en un arbre tallat sota una placa amb parabolts. També és possible accedir al peu de la paret nord d'Agulles pujant per una esllavissada que hi ha a l'extrem esquerra de la paret, bastant aprop de la Cadireta (fites a l'inici), llavors haurem de creuar cap a la dreta per arribar a l'inici de la paret.
Recorregut: 170 metres.
Temps: 3 hores
Orientació: Nord
Material: Cintes exprés, joc de friends i estreps.
Observacions: Atenció a la roca, en alguns trams no és de massa bona qualitat.
Descens: Des del cim baixem per una canal fins arribar al camí que porta cap al Coll dAgulles (marques vermelles direcció Est). Del Coll baixem per la cara nord a buscar el GR que torna a Can Massana passant per sota de la Cadireta.
Última informació: 27/6/2004


LA BANDERATA


Vía Cerdà Riera
(Cerdà, Riera; 25.05.1958)
Dificultat: V+/A1
Aproximació: Del camí de Can Massana a la Foradada. Just on es bifurca el camí per anar al Coll de les Portelles, prendre un corriol que puja entre els dos, cap a l'oest. Aquest camí té molt pendent. No és un camí molt evident, pujar direcció a la paret.
Recorregut: 130m
Temps: 3 hores 30 min (cordada de 3)
Orientació: Oest
Material: 1 xapa recuperable, tascons, friends, bagues, cintes exprés, estreps
Observacions: La via es va equipar i darrerament ha estat pràcticament desequipada, restant només gran part del material original. Cal protegir el segon llarg amb tascons i friends, tot i que trobem sabines i un buril amb xapa recuperable. El tercer llarg es pot forçar en lliure: 6a, tot i que els pitons no tenen pinta d'aguantar masses caigudes. El quart llarg és una estreta xemaneia que es protegeix per mitjà de bagues en els arbres que anem "escalant".
Ràpel/Descens: Per la canal entre la Bandereta i l'Agulla dels Espeleòlegs. Cal un ràpel curt, però complicat. Compte amb el casc, és molt estret! També es pot provar de rapelar des del cim de l'agulla.
Última informació: 07/1999