Filoxera Vastatrix

Montserrat - Parets - Aeri

 

ressenya.net
Dificultat: 6a/Ae, MD+ 
Dificultat màxima obligada: V+ 
Recorregut: 265m
Oberturista i any: C. Segura i J. Samsó, 4/1992 
Horari: 5h
Orientació: Nord Est 
Material: 20 cintes exprés, friends petits i mitjans, i estreps 
Observacions: El cinquè llarg és expo si es fa per l'esquerra (via Tope Toni), que és el que marca la ressenya. Segurament si es fa per la dreta (via A donde hostias putas vas) és menys dur. El sisè llarg va pel díedre característic, hi ha algunes assegurances (pitons i espits), però s'ha d'autoprotegir amb friends. 
Aproximació: Des de Santa Cecília prendre el GR cap al Monestir fins a localitzar a la nostra dreta un corriol amb una fita que puja cap a la paret. Pugem pel torrent, deixant els cables que porten a la part central de la paret de l'aeri a la dreta. La via comença més amunt i a l'esquerra que la Easy Rider. Doble espit al peu de via. 
Descens: Des del cim un curt ràpel per la banda oest ens deixa a la bretxa. Amb un llarg de corda escalem per la cara sud de la Paret arribem en el bosc on pujant a peu arribem al cim de l'Aeri. També és possible des de la penúltima reunió atravessar fins a la bretxa. Des del cim de Sant Jeroni agafar la canal de Sant Jeroni (marques vermelles) que ens porten a la carretera. 
Data d'ascenció: 15/05/2005 
Informació proporcionada per: Ressenya 
ressenya.net