Anglada-Guillamón

Montsec - Terradets - Paret de les Bagasses

 

ressenya.net
Dificultat: V, D+ 
Dificultat màxima obligada: V 
Recorregut: 500m
Oberturista i any: J.M. Anglada i Guillamón, 9/1959 
Horari: 5h
Orientació: Sud 
Material: Cintes exprés, moltes bagues per savines, 4 xapes recuperables i friends 
Observacions: Els primers llargs són una mica perdedors. Nosaltres hem optat per sortir per l'últim llarg de la Vidal-Farreny, és un llarg atlètic, molt llarg (60m) i no hi ha moltes xapes, però sí possibilitats de ponts de roca i friends.  
Aproximació: Aparquem el cotxe a la carretera que puja a Tremp a l'àrea de descans de les Bagasses o al costat del pont romà. Creuem el pont i pugem cap a la paret seguint uns cables. Un cop arribem a la via del tren la seguim cap a la nostra dreta. Passem per dins del túnel i la sortida d'aquest a la nostra dreta hi ha un caminet que ens hi permet pujar a sobre. Seguim la paret fins a situar-nos una mica a l'esquerra de la gran llastra. La via va pel diedre evident de la nostra esquerra. Menys de 10 minuts des del cotxe. 
Descens: A peu seguint un camí que va baixant cap a la dreta de la paret, passant trams equipats amb cadenes. S'arriba a una instal·lació de ràppel de 55 metres (hi ha una instal·lació per poder fer dos ràpels més curts). Llavors continuar caminant avall i cap a la dreta de la paret fins arribar a la carretera, a on baixem per una corda amb nusos. 
Data d'ascenció: 27/09/2002 
Informació proporcionada per: Ressenya 
ressenya.net