Vidal-Farreny

Montsec - Terradets - Paret de les Bagasses

 

ressenya.net
Dificultat: 6a/Ae, MD 
Dificultat màxima obligada: V+ 
Recorregut: 500m
Oberturista i any: J.Vidal iJ.E. Farreny, 1/1974 
Horari: 5h
Orientació: Sud 
Material: Cintes exprés, joc de friends, 2 xapes recuperables, bagues i estreps. 
Observacions: Clàssica de la paret una mica oblidada. Es va reequipar amb parabolts, però es van treure els que s'havien afegit de més. Actualment (4/2004) està semiequipada amb parabolts i pitons. La part per sobre la Feixa no es fa sovint, l'equipament hi és escàs i la via és poc definida. S'ha d'anar seguint l'esperó de la dreta de la gran canal de l'Anglada. A l'últim llarg vam muntar una reunió intermitja sobre dues xapes recuperables, és una mica cutre, però la corda arriba bé i no hi ha fregament. 
Aproximació: Aparquem el cotxe a la carretera que puja a Tremp a l'àrea de descans de les Bagasses o al costat del pont romà. Creuem el pont i pugem cap a la paret seguint uns cables. Un cop arribem a la via del tren la seguim cap a la nostra dreta. Passem per dins del túnel i la sortida d'aquest a la nostra dreta hi ha un caminet que ens hi permet pujar a sobre. Seguim la paret fins a situar-nos una mica a l'esquerra de la gran llastra. La via comença pel diedre evident de la nostra dreta.Menys de 10 minuts des del cotxe. 
Descens: A peu seguint un camí que va baixant cap a la dreta de la paret, passant trams equipats amb cadenes. S'arriba a una instal·lació de ràppel de 55 metres (hi ha una instal·lació per poder fer dos ràpels més curts). Llavors continuar caminant avall i cap a la dreta de la paret fins arribar a la carretera, a on baixem per una corda amb nusos. 
Data d'ascenció: 01/04/2004 
Informació proporcionada per: Ressenya 
ressenya.net