CADE

Montsec - Terradets - Paret de les Bagasses

 

ressenya.net
Dificultat: V/Ae, MD 
Dificultat màxima obligada: V 
Recorregut: 500m
Oberturista i any: F. Abelló, E. Gil, E. Civís i E. Collins, 1963 
Horari: 5h
Orientació: Sud 
Material: Cintes exprés, bagues i hem posat algun alien 
Observacions: Roca de bona qualitat, tot i que molt sobada en alguns trams. Ben equipada, tot i que després de la feixa, on els llargs són una mica més durs, l'equipament disminueix. Hi ha possibilitat d'escapar-se per la Falsa Feixa (des de la 5a reunió anar cap a la dreta) i per la Feixa.  
Aproximació: Aparquem el cotxe a la carretera que puja a Tremp a l'àrea de descans de les Bagasses o al costat del pont romà. Creuem el pont i pugem cap a la paret seguint uns cables. Un cop arribem a la via del tren la seguim cap a la nostra dreta. Passem per dins del túnel i la sortida d'aquest a la nostra dreta hi ha un caminet que ens hi permet pujar a sobre. Seguim la paret fins a situar-nos una mica a l'esquerra de la gran llastra. Menys de 10 minuts des del cotxe. 
Descens: A peu seguint un camí que va baixant cap a la dreta de la paret, passant trams equipats amb cadenes. S'arriba a una instal·lació de ràppel de 55 metres (hi ha una instal·lació per poder fer dos ràpels més curts). Llavors continuar caminant avall i cap a la dreta de la paret fins arribar a la carretera, a on baixem per una corda amb nusos. 
Data d'ascenció: 23/09/2002 
Informació proporcionada per: Ressenya 
ressenya.net