Esperó Vidal-Farreny-Albir

Montsec - Terradets - Paret de les Bagasses

 

ressenya.net
Dificultat: 6a, MD+ 
Dificultat màxima obligada: V+ 
Recorregut: 200m
Oberturista i any: J. Vidal, J. E. Farreny i E. Albir, 12/1975 
Horari: 3h
Orientació: Sud 
Material: Cintes exprés, bagues, microfriends, friends petits i mitjans, i tascons. 
Observacions: Totes les dades són fins la falsa Feixa. Via semiequipada amb parabolts i pitons, però on l'autoprotecció també és necessària. La roca és bona en general, però hi ha algun tram que es trenca. En el 7è llarg la roca està força polida. En el 1r i en el 5è llarg es creua amb la via El engendro. La via continua fins la Feixa, però en aquest tram no s'ha reequipat. Hem fet el 1r llarg de sortida de la Falsa Feixa i només hem trobat un pitó. No hi havia cap reunió, només una sabina a punt de caure. Ho hem deixat aquí.  
Aproximació: Aparquem el cotxe a la carretera que puja a Tremp a l'àrea de descans de les Bagasses o al costat del pont romà. Creuem el pont i pugem cap a la paret seguint uns cables. Un cop arribem a la via del tren la seguim cap a la nostra dreta. Passem per dins del túnel i la sortida continem cap al següent. El voregem, baixant una mica, i pocs metres i trobem la nostra via. Inscripció Esperó V F a peu de via. Menys de 10 minuts des del cotxe. 
Descens: Seguir el cable d'acer de la Falsa Feixa fins al final. Seguir el caminet fins al final. Just a baix hi ha una desgrimpada d'un parell de metres que ens deixa al pont de la carretera vella. Si arribem fins la Feixa hem de seguir el corriol de baixada fins la carretera, a on baixem per una corda amb nusos. 
Data d'ascenció: 01/12/2004 
Informació proporcionada per: Ressenya 
ressenya.net