Delfos

Montsec - Montrebei - Paret de Catalunya

 

ressenya.net
Dificultat: V+, MD+ 
Dificultat màxima obligada: V+ 
Recorregut: 415m
Oberturista i any: S.Llop i J. Gálvez, 3/1982 
Horari: 6h
Orientació: Sud-oest 
Material: Cintes exprés, joc de friends, joc de tascons, bagues i 4 pitons (universals i V's). 
Observacions: La via està semiequipada amb pitons, algunes reunions s'han de reforçar. En algunes parts la roca no és de massa bona qualitat, sobretot a les seccions amb roca de color taronjós. 
Aproximació: Travessem el prat a buscar un camí que surt al final a la dreta. Seguim aquest camí que va vorejant la paret per dins del bosc fins a superar un punt on la paret canvia d'orientació. Una mica més avall trobem l'accés a la feixa que hi ha a peu de paret. Un cop a la feixa hem de remuntar-la fins a superar un tram en que la feixa s'estreta. La via comença passat el pas estret, en uns ressalts amb una alzina gran al mig. A la R0 hi ha un Sol gravat a la roca.  
Descens: Remuntar per la carena fins el primer cim. Baixar fins al coll i tornem a pujar fins a un terreny pla on s'intueix una pista per a cotxes. Seguim la pista fins a localitzar una fita immensa a la nostra dreta. Allà comença el descens per canals i tarteres marcades amb fites, que ens porten fins el prat on hem deixat el cotxe. 
Data d'ascenció: 30/10/2005 
Informació proporcionada per: Ressenya 
ressenya.net