Mescalina

Montsec - Terradets - Paret de les Bagasses

 

ressenya.net
Dificultat: 7b,  
Dificultat màxima obligada: 6a 
Recorregut: 420m
Oberturista i any: F.Panyella i E.Camacho, 1984 
Horari: 5h
Orientació: Sud 
Material: 15cintes exprés (o 20 si es vol empalmar els llargs 2 i 3). Estrep útil per passar el pas de 7b. Cordinillo o tascó per posar en un espàrreg de parabolt. 
Observacions: La via no està gens sobada, al contrari del que podria fer pensar la marca que es veu a la paret. Està totalment equipada amb parabolts i les reunions amb argolla per rapelar. Els llargs 2 i 3 és millor empalmar-los, tot i que això n'augmenta la dificultat (6b+). El 7a és de continuïtat. En el llarg d'entrada a la feixa cal pujar els peus per un abret sec. En el llarg 10 falta una xapa just al pas del sostre (hi ha l'espàrreg i la femella). El 7b és un pas de bloc. 
Aproximació: Aparquem el cotxe a la carretera que puja a Tremp a l'àrea de descans de les Bagasses o al costat del pont romà. Creuem el pont i pugem cap a la paret seguint uns cables. Un cop arribem a la via del tren la seguim cap a la nostra dreta. Passem per dins del túnel i la sortida d'aquest a la nostra dreta hi ha un caminet que ens hi permet pujar a sobre. Seguim la paret fins a situar-nos una mica a l'esquerra de la gran llastra. La via comença pel diedre evident de la nostra dreta. Pujar pel diedre fins el jardí i creuar-lo cap a la paret, cap a la zona més gastada de la paret que marca per on va la via. 
Descens: A peu seguint un camí que va baixant cap a la dreta de la paret, passant trams equipats amb cadenes. S'arriba a una instal·lació de ràppel de 55 metres (hi ha una instal·lació per poder fer dos ràpels més curts). Llavors continuar caminant avall i cap a la dreta de la paret fins arribar a la carretera, a on baixem per una corda amb nusos. 
Data d'ascenció: 11/11/2006 
Informació proporcionada per: Ressenya 
ressenya.net