La Festa del Paca

Montsec - Montrebei - Paret d'Aragó

 

ressenya.net
Dificultat: V+, MD+ 
Dificultat màxima obligada: V+ 
Recorregut: 530m
Oberturista i any: J.Clotet "Paca" 
Horari: 11h
Orientació: Sud-est 
Material: Unes vint cintes si som estalviadors, estreps, friends del 0.5 al 3 (mola el 4) i el mosquetó dels invents per artificial. 
Observacions: Via quasi equipada amb spits i algún clau i pont de roca. Als llargs de lliure cal afegir alguna cosa i els passos de 6a es poden trampejar en artifo. 
Aproximació: Passat el poble d'Estall, seguim la pista fins a una curva on neix una pista tallada amb una cadena, on aparquem el cotxe. Continuem a peu per la pista i agafem una altra pista a l'esquerra (cadena i placa poc hospitalària) que seguim fins a un collet (a vegades la pista es perd entre camps). Baixem per una gran canal fins gairebé al pantà i agafem un corriol que neix a l'esquerra i que ens porta cap a la paret. Fletxa i inicials " F.P." marcades a peu de via. 
Descens: Des del final de la via cal acabar de pujar la paret grimpant l'últim mur, que s'ataca per la part més baixa a la dreta i es supera pujant amb tendència a l'esquerra (rastres de pas). Després, continuar pujant fins al cim on trobem el sender PR-200 (marques grogues i blanques) que ens porta fins on hem deixat el cotxe. 
Data d'ascenció: 11/03/2007 
Informació proporcionada per: Dani 
ressenya.net