Pac is Back

Montsec - Montrebei - Paret de Catalunya

 

ressenya.net
Dificultat: V+/A3, MD+ 
Dificultat màxima obligada: V+ 
Recorregut: 370m
Oberturista i any: Jaume Clotet 'Paca' 2008 6-7 Desembre i 16,17,18 Febrer de 2008 
Horari: 28h
Orientació: Sud-oest 
Material: 30 cintes, joc de friends complet fins al No 5, bagues, cordinos, pitons: 5 u, 10 V i v, 3 bongs, joc encastadors, 5 ploms (posats), 5 plaquetes recuperables o rivet hangers, 5 pitons curts per falcar, 2 exèntrics grossos, estreps. 
Observacions: És una bonatàctica remontar els petates des de la R2. Al 8è llarg s'ha d'anar en compte de no tirar a l'esquerra seguint la fissura evident, s'ha d'anar a la dreta a buscar un esperó. Totes les reunions estan equipades amb 2 o 3 burins i algun spit. Boncs vivacs a R4, R5, R6 i R8 amb hamaca. 
Aproximació: Travessem el prat a buscar un camí que surt al final a la dreta. Seguim aquest camí que va vorejant la paret per dins del bosc. La via comença en un diedre a la dreta de la via "náufragos de soledad" i a l'esquerra de la gran canal de la GEDE clarament visible des de el pàrquing. 20 minuts caminant desde el Prat de sant Llorenç. 
Descens: Remuntar per la carena fins el primer cim. Baixar fins al coll i tornem a pujar fins a un terreny pla on s'intueix una pista per a cotxes. Seguim la pista fins a localitzar una fita immensa a la nostra dreta. Allà comença el descens per canals i tarteres marcades amb fites, que ens porten fins el prat on hem deixat el cotxe. 
Data d'ascenció: 07-08-09/03/2008 
Informació proporcionada per: Der Kletterer 
ressenya.net