Lusilla

Montserrat - Parets - Miranda dels Ossos

 

ressenya.net
Dificultat: 6b+/Ae, MD+ 
Dificultat màxima obligada: V+/6a 
Recorregut: 180m
Oberturista i any: M. Lusilla, J. Mur, J. Martí i M. Martín; 1970 
Horari: 3.5h
Orientació: Nord 
Material: Cintes exprés, joc de friends complet (d'Aliens a Camalot #3, repetint els #1 i #2), joc de tascons, 1 xapa recuperable i estreps. 
Observacions: Via molt guapa, bàsicament sobre fisures i díedres. Primer llarg molt herbós i amb mala roca. Es pot entrar pels 2 primers llargs de la via Gironella (6b+ i 6a+). Roca típica de la cara nord d'Agulles, bona però amb algun tram dolent. Reequipada amb parabolts, tot i que queda algun buril en bon estat. Els Ae estan equipats amb parabolts i algun buril. 
Aproximació: Des de Can Maçana seguim el GR fins arribar al Coll de Guirló on hi ha una cruïlla. A la dreta surt un camí amb marques grogues i a l’esquerra continua el GR. Nosaltres hem de seguir el GR uns minuts fins a localitzar una esllavissada que hi ha a l'extrem esquerra de la paret, bastant aprop de la Cadireta (fites a l'inici). Pugem per l'esllavissada amb l'ajut d'alguna corda fixa. Quan arribem a peu de paret haurem de creuar cap a la dreta. Inici de la via en una fisura herbosa en diagonal a l'esquerra. Doble buril a peu de via. 
Descens: Ràpel de 15 metres des del cim. Remuntem una petita agulla i baixem per l'altra costat, fent una desgrimpada, fins anar a parar a la cara est de l'Agulla de l'Arbret. Millor no treure's els gats fins que no siguem al bosc. Després seguim ruta de les marques vermelles fins al Coll de les Portelles i Can Maçana. 
Data d'ascenció: 26/06/2008 
Informació proporcionada per: ressenya 
ressenya.net