Vicenç Soto Cervelló

Montserrat - Agulles - Agulla de l'Arbret

 

ressenya.net
Dificultat: 6a+/Ae, MD+ 
Dificultat màxima obligada: V+/A1 
Recorregut: 115m
Oberturista i any: A. i O. Masó Garcia; 07/2008 
Horari: 2.5h
Orientació: Oest 
Material: Cintes exprés, bagues (opcional: alien color vermell per l’A1 del L2 i pitó extraplà pel L3) A la via hi ha SPITS M8 picats a mà des de baix. 
Observacions: L1= aresta fineta ben assegurada, R1=molt còmoda sota 2 alzines, L2=mur vertical sostingut i de bona roca amb arribada a la R2 de roca delicada amb un pitó, R2=mig penjada, L3=inici en díedre lògic i aeri ben equipat i de bona roca fins que s’acaba en una sortida delicada i obligada, amb roca no molt sòlida. Part final excel•lent per placa i desplomet equipats que porten al característic “arbret”. Via dedicada al company inseparable d’en Josep Barberà durant les operacions Pam a Pam que aquest va fer a Montserrat i a Sant Llorenç del Munt. 
Aproximació: Des del refugi Vicenç Barbé pugem la canal entre la Bola de la Partió i les Bessones fins que passada la Bessona Inferior, pugem una canal a l’esquerra que duu al peu de l’aresta brucs de l’Arbret. Davallem un curt tram per la canal oposada durant 1 minut seguint el camí fins que arriba un tram planer que no davalla. A mà dreta un curt corriol empinat ens durà a peu de via, que és en en el flanc esquerre d’un esperó tombat on s’inicia la via. Fletxa grabada i spit. 
Descens: Ràpel cara Est de l’Arbret, de 50 mts, des del subcim de l’agulla. 
Data d'ascenció: 02/09/2008 
Informació proporcionada per: germans maso 
ressenya.net