Acròmion

Montserrat - Gorros - Magdalena Superior

 

ressenya.net
Dificultat: V/Ae, D 
Dificultat màxima obligada: IV 
Recorregut: 120m
Oberturista i any: G. Arias; 11/2008 
Horari: h
Orientació: Sud 
Material: 14 cintes exprés. 
Observacions:  Equipada amb parabolts. Via ideal per iniciació en via llarga. L-1 30 metres 07 bolts II / IIIº L–2 30 metres 12 bolts IV / V / Ae1 (3 passos) /Ae0 (3 passos) / V / IV L–3 30 metres 09 bolts III / IV / III / IV+ / III (passos de IIº) L–4 28 metres 06 bolts II / III / IV / III (passos de IIº)  
Aproximació: Seguir el camí de Sant Joan a Sant Jeroni, just abans d’arribar a la Gorra Frígia, agafar la canal que puja al Collet de la Normal. Un cop al coll baixar per l’altre costat i just desprès de passar pel peu de via de la Joan Marc, anar a l’esquerra fins arribar al punt més baix de la pedra de la Magdalena Superior. Vorejar la paret, passant pel peu de la via Doc. Anton, seguir fins just passar la canal herbosa que separa les dues pedres. 
Descens: Un cop a dalt anar uns metres a la dreta (mirant la paret) a on trobem una instal•lació de ràpel, ràpel de 30 metres fins un altre instal•lació que està uns bons 10/15 metres mes enllà del jardí de la via Normal, quan la rampa es torna mes vertical. Un segn ràpel de 30 metres ens deixa a terra; des d’aquest punt seguir baixant per una rampa que poc desprès es torna camí i que ens porta al cap de munt de les Escales de Jacob. Baixem per elles i arribem novament al camí de Sant Jeroni a Sant Joan. Si volem tornar al peu de les vies ho podem fer per la canal que trobem una vegada fets els dos ràpels, a la nostra dreta (sentit de la marxa de baixada) un inici de camí fins el peu de la via “Súper Frio” i desprès una petita, curta i fàcil desgrimpada ens deixa al camí que passa per sota de les dues vies.  
Data d'ascenció: 22/11/2008 
Informació proporcionada per: Guillem Arias 
ressenya.net