Todo Bien Agente

Montsec - Montrebei - Paret d'Aragó

 

ressenya.net
Dificultat: 6c, A1+, ED 
Dificultat màxima obligada: 6b/b+ A1+ 
Recorregut: 200m
Oberturista i any: J.Tapia, J.Manyé i B.Jover; 2008 
Horari: 3-4h
Orientació: Sud-est 
Material: Cintes exprés, Camalots fins nº 1, semafor d'aliens més algun repetit i 4/5 pitons variats. 
Observacions: Via finalitazada sota unes intenses nevades, d'escalada variada on hi trobarem desde murs, algun desplomet, un sostret fisurat, repises i un final de somni on despres d'atrevessar dues magnifiques buitreres, atravessarem per dins un pont de roca gegant!! una via on realment estarem endinsats en un entorn magnific i aventurer, poc equipada i exposta en dos trams força obligats (Sortides de R1 i R2). 
Aproximació: Des de l’aparcament pugem caminant per la pista (cadena)durant uns 10-15 min. fins a un replà que es troba just després d’una pujadeta passat l’últim prat. Per anar al sector de l’Estall cal deixar la pista i girar a mà esquerra cap a W seguint un llom que ens portarà a un coll. Des de el coll pujar cap el nord (fita gran), passats un centenar de metres remuntarem per un torrent sec amb poc pendent durant uns 50 metres fins que aquest s’acaba i unes fites a mà esquerra ens indicaran el caminet de pujada que cal seguir per remuntar la carena. Quan portem uns 15 min. de pujada per la carena una doble fita ens indicarà el moment que cal girar a mà dreta (est). Seguint en diagonal ascendent cap a l’est passarem just per sota d’una franja rocosa d’uns deu metres, la flanquegem i després seguir en la mateixa tendència. Atenció!!en el moment que superem la franja rocosa el caminet es divideix en dos, és millor el de dalt. Per anar bé, cal situar-se a tocar de la paret a l’alçada d’un gran sostre vermell fissurat a la seva part central que es troba allà on les parets comencen a agafar altura. fletxa en na placa ajaguda. 
Descens: Des del final de la via cal acabar de pujar fins al cim on trobem el sender PR-200 (marques grogues i blanques) que ens porta fins on hem deixat el cotxe. 
Data d'ascenció: 29/10/2008 
Informació proporcionada per: bernat jover 
ressenya.net