Agullòlegs

Montserrat - Sant Jeroni - El Xumet

 

ressenya.net
Dificultat: V/A1, D+ 
Dificultat màxima obligada: IV+ 
Recorregut: 115m
Oberturista i any: O. i A. Masó Garcia; 2009 
Horari: 1.5h
Orientació: Est 
Material: Cintes, bagues i estreps (opcionalment algun “cordino” i un alien vermell). 
Observacions: El primer llarg és vertical a l’inici però ajagut després. El segon té un curt tram dret al mig i un altre de pedra solta a l’arribar a la R2. Pel tercer i últim cal enfilar-se a una alzina per seguir amb diversos passos d’estreps fins que se surt en lliure bonic vers la dreta fins al cim del Xumet. 
Aproximació: Des del Monestir podem accedir-hi a través de les escales dels Pobres, el pla dels Ocells i el dels Escurçons fins enllaçar amb el camí de Sant Joan a Sant Jeroni. Un cop en aquest camí, el seguim un xic cap al sud-est i abans del peculiar Cigronet agafem a mà dreta i en baixada cap al sud un desdibuixat corriol embrossat que és el mateix que se segueix per arribar al peu de la paret est del conegut Puntal de l’Albarda. El peu de la via queda força abans del Puntal, ben identificable. També s’hi pot arribar més còmodament mitjançant el funicular de Sant Joan i pel camí de sant Joan a Sant Jeroni. 
Descens: Des del cim del Xumet seguim fàcilment cap al nord la carena, passant pel cim de la cota 338, i llavors descendim pel seu llom rocós del nord per acabar entrant al bosc i seguir a l’est un torrentet amb diversos petits salts i “olles” que porta just a un pont de fusta del camí de St. Joan a St. Jeroni. 
Data d'ascenció: 29/12/2009 
Informació proporcionada per: Germans Masó Garcia 
ressenya.net