Sal de frutas eno

Pre-Pirineu - Oliana - Roca Narieda

 

ressenya.net
Dificultat: 6b, MD+ 
Dificultat màxima obligada: 6a+ 
Recorregut: 600m
Oberturista i any: N. Safont i M. Millet; 3/2009 
Horari: 4-6h
Orientació: Sud 
Material: 14 cintes exprés i bagues. 
Observacions: Equipada amb parabolts, pitons i molts ponts de roca. Escalada sobre plaques en tècnica d’adherència. Hi ha alguns trams herbosos i terrosos, menys dels de que semblen des de peu de paret. El primer llarg ens ha semblat el més dur. 
Aproximació: De la carretera de Sant Llorenç de Morunys agafar el trencant al poble de Canelles. Passades unes quantes corbes veiem una gran casa abandonada a l'esquerra i a l'altra banda del riu. Es deixa el cotxe en una esplanada al costat d'una pista que té els primers metres asfaltats. Caminar fins la casa i prendre el camí més evident cap a la paret. Es van trobant restes de pas i fites. La via comença a l’extrem dret de la paret, just per on passa el camí de baixada. Xapes visibles. 
Descens: Un cop al cim baixar cap a la dreta de la paret. Passat un contrafort rocós i abans de pujar a l'altra punta hi ha un camí-tartera que baixa. Fita a l'inici. Cal fer alguna desgrimpada. Un cop a peu de paret es van trobant fites i camí fressat que ens porten fins al casalot abandonat. 
Data d'ascenció: 02/01/2010 
Informació proporcionada per: ressenya 
ressenya.net