Venus and Mars

Montserrat - Montserrat Sud - Placa dels Roofs

 

ressenya.net
Dificultat: V/A2e, D+ 
Dificultat màxima obligada: IV+ 
Recorregut: 100m
Oberturista i any: O. i A. Masó Garcia;2011 
Horari: 1,5h
Orientació: Est 
Material: Cintes exprés, bagues i estreps. 
Observacions: Via assolellada de caire clàssic, ubicada en un sector originalment esportiu. La primera tirada du acrobàticament i amb algun pas d’estreps llarg fins al capdamunt del promontori anomenat “El Botijo”. Des d’aquí, s’afronta un mantell rocós ajagut que presenta alguns passos de finura força bonics, sempre buscant el camí més lògic i amb bona roca en general. 
Aproximació: Des de can Jorba cal seguir la pista que surt en direcció oest i al cap d’uns 5 minuts deixar-la per seguir a mà dreta el camí de la Palomera (marques vermelles), força costerut i a vegades perdedor. Al cap d’uns 30 minuts, el camí enllaça amb el corriol que du a mà esquerra al coll de la Palomera, divisant-se al nord-oest la característica placa dels Roofs. Cal seguir el camí cap al coll de la Palomera i al cap de poc deixar-lo per seguir cap al nord un rastre intuïtiu fins al peu de via. Preveure uns 45 minuts des de can Jorba. 
Descens: Des del final de la via cal enllaçar amb el fil de la carena i seguir-la en to descendent cap al sud fins al coll de la Palomera. Des d’aquí es pot enllaçar vers l’est amb el camí de la Palomera. 
Data d'ascenció: 12/2011 
Informació proporcionada per: Òscar i Albert Masó Garcia 
ressenya.net